Rattan Bahçe Mobilyaları Nedir?

23-04-2020 12:25
Rattan Bahçe Mobilyaları Nedir?

Rattan bahçe mobilyaları ile bahçenizi veya iç mekanınızı aydınlatın. Bahçenizi yenilemek veya verandanızı canlandırmak için rattan masa, sandalye ve kanepeler tam sizin zevkinize göre!

Rattan sandalyelerimiz ve kanepelerimiz hem organik, doğal rattan, hem de daha dayanıklı sentetik rattan olarak mevcuttur. Rattan ile ilgili en çok merak edilen soruları sizler için cevapladık.


Rattan Neyden Yapılır


Rattan, Afrika, Malezya ve Filipinler'in nemli ormanlarında daha büyük ağaçların etrafında yetişen ve yüzyıllardır dokuma mobilya yapımında kullanılan ince bir kamış türüdür. İnce şeritler halinde kesildiğinde, malzeme birçok farklı modelde iç içe geçebilir ve daha güçlü bir hasır haline getirilebilir.

Rattan çok dayanıklıdır ve boyalarla renklendirilebilir. Yani bahçenize, balkonunuza veya kış bahçenize uyacak geniş bir renk yelpazesi mevcuttur.


Rattan ve Hasır Arasındaki Farklar Nelerdir


Hasır aslında bir malzeme değildir. Hasır, tümü hasır ağacı olarak bilinen çeşitli doğal kaynaklardan - rattan, söğüt ve bambuya - dokuma mobilya oluşturma tekniğidir. Eski Mısır’a kadar uzanan bu teknik, orta sınıflar için masa ve sepet yapmak için kullanılıyordu. 


Rattan Mobilyaları Nasıl Ayırt Edersiniz


İki ana rattan türü vardır. Doğal ahşap kamış ve polietilen ile harmanlanmış sentetik bir versiyon. Buna plastik rattan veya poly rattan denir. İkisi arasındaki en önemli farklardan biri, plastik rattanın genellikle daha uzun süre dayanmasıdır. Ultraviyole (UV) ışınlarına dayanıklıdır (yani güneşte rengi solmaz) ve su geçirmez olduğundan bahçede kullanım için en çok tercih edilendir. Doğal rattan elbette dışarıda da kullanılabilir, ancak soğuk ve yağışlı havalarda içeride saklanmalı veya bir kış bahçesinde kullanılmalıdır.

Her iki çeşitte nemli bir bez veya süngerle temizlenebilir.


Rattan su geçirmez mi ve rattan'ı dışarıda yağmurda bırakabilir miyim?


Poly rattan, kara, yağmur ve güneş ışığına dayanacak şekilde tasarlanmıştır, ancak bu onun deforme olmayacağı anlamına gelmez. Düzenli olarak temizlenmezse küf olabilir. Kış aylarında rattan mobilyaların üzerine kapalı örtüler yerleştirmeniz önerilir. Depo, bodrum veya kış bahçesi gibi iç mekanlarda, kuru bir yerde saklayın. Ne yazık ki, doğal rattan su geçirmez değildir ve yağmur yağdığında iç mekanda kullanmaya daha uygundur. 


Rattan mobilyalar, ahşap veya metal bahçe mobilyalarına kıyasla nasıldır?


Plastik rattan çok dayanıklı bir malzemedir. Kış boyunca dışarıda ahşap bir bahçe seti, metal bahçe seti ve plastik rattan mobilyaları bıraksaydınız kış bittiğinde muhtemelen en iyi durumda rattan mobilya olurdu. Bazı hint kamışı mobilyalarda çeşitli malzemeler bulunur. Örneğin; cam kaplı sollerön dış mekan sehpası, çok az bakım gerektiren sağlam bir yapı sunan metal çerçeveye sahiptir. Hafifliği ve düşük bakım gereksinimleri göz önüne alındığında mükemmel bir yaz bahçesi mobilyasıdır.


Rattan mobilya çevre dostu mu?


Rattan kamışı, Uzak Doğu ve Afrika'nın tropikal bölgelerinde bulunan, hızlı büyüyen bir bitkidir. Ve daha büyük ağaçların ve bitkilerin etrafında büyüdüğünden, yerel ormanlar üzerindeki baskıyı hafifletmek için düzenli olarak hasat edilmelidir. Çok hızlı büyüdüğü için yerel topluluklara da güvenilir bir gelir kaynağı sağlar.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.