Alüminyum Bahçe ve Balkon Mobilyaları Nedir?

07-10-2021 17:24
Alüminyum Bahçe ve Balkon Mobilyaları Nedir?

 Alüminyum Nedir?

Hafif ve yumuşak bir madde olan alüminyum gümüşümsü rengiyle ve içerdiği maddeyle paslanmaya karşı dayanıklıdır. Birçok sanayi kolunda kullanılan alüminyum paslanmaya ve güneşe karşı dayanıklılığı sayesinde mobilyalarda en çok tercih edilen metaldir. İçerdiği maddeden dolayı sağlığınıza tehdit oluşturmaz. Mukavemet özelliğiyle her türlü şekli alabilen alüminyum hafif ve dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanılabilir.

 Alüminyum ve Demir Arasındaki Farklar Nelerdir?

Üretim alanında en çok kullanılan iki madde olan alüminyum ve demir sık sık tercihlerde kafa karıştırsa da ikisi de çok farklı maddelerdir. İkisinin içerdiği maddeler ağırlık, paslanmaya karşı ömür, sağlık açısından tamamen farklı özellikler taşımaktadır. Alüminyum uzun yıllar suya maruz kalsa da paslanmazken demir ilk su darbesinde korunmazsa hemen paslanır. Alüminyum hafiflik özelliği sayesinde bir kişi tek başına kolayca kaldırılıp hareket ettirirken demir ağırlığından dolayı birilerinden yardım almayı gerektirir.

Demir paslandıktan sonra kullanılamaz hale gelirken alüminyum uzun yıllar rahatça kullanılabilir. Alüminyum koku yapmaz, küflenmez ama demir küflendikten sonra koku yapar ve bu da sağlığa zarar verir.

 Alüminyumdaki Renk Farklılıkları Nedendir?

 Son şeklini alana kadar ince detaylardan geçirilen alüminyum, elektro-statik uygulama yoluyla yüzeyine toz boya uygulanır. Saf haliyle gümüş renkte olan alüminyum bu boyalar sayesinde farklı renklerle evinize, bahçenize ve balkonunuza şıklık katacak. Elektro statik özellikli alüminyumlar paslanmaya karşı %100 dayanıklıdır. Boyalı alanlar güneşe ve yağmura dayanıklıdır. Renk solmasına ve akmaya karşı dayanıklılık gösteren bu boyalar sağlık açısından tehdit oluşturmaz. Kokmadığı ve küflenmediği için içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

 Alüminyum Nasıl Temizlenir?

Her türlü hava koşuluna dayanıklı olan alüminyumun temizlenmesi de çok basittir. Toz ve leke olan alanları sabunlu suyla hafif silinmesi yeterlidir. Yüksek kimyasallar içeren maddeler kullanılmamalı. Alüminyum ne kadar dayanıklı olursa olsun yine de her metale zarar veren maddeler olduğundan dolayı zarar görebilir. Temizliği basit olduğu için kullanılacak madde de basit olabilir.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.