Ahşap Bahçe ve Balkon Mobilyalarında İroko Takımların Özellikleri

07-10-2021 17:30
Ahşap Bahçe ve Balkon Mobilyalarında İroko Takımların Özellikleri

İroko Ağacı Nedir?

İroko ağacı Afrika kökenli olup Afrika yağmur ormanlarında yetişmektedir. Yağmura, güneşe, neme karşı yüksek dayanıklılığıyla Teak ağacı gibi mobilyalarda en çok kullanılan ağaçlardandır. Boya kabul etmeyen yapısıyla mobilyalarda doğal haliyle kullanılmaktadır. Uzun yıllar dayanıklılığı sayesinde bahçe mobilyalarında ilk tercihiniz olabilir.

 İroko Ağacı ve Diğer Ağaçlar Arasındaki Farklar Nelerdir?

İroko ağacı Afrika yağmur ormanlarında su içinde yetiştiği için suya dayanıklıdır ve bu sayede diğer ağaçlara göre uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Diğer ağaçlardan ayrı bir özellik olarak suya dayanıklılığı sayesinde tekne, yat ve gemilerde de kullanıbilir. İlk işlendiği anda sarımsı bir rengi barındıran iroko ağacı daha sonra oksijenle temasa geçtiğinde kahverengi rengine bürünür. Sağlam yapısıyla suya temas ettiğinde çatlaklık olmaz.

 Mobilyalarda İroko Ağacının Öncülüğü

Doğallığı, şıklığı, her türlü hava koşuluna uygunluğu ile ahşap takımların gözdesi İroko! Doğal halde şekli verilen ağaç kuruduktan sonra şekil bozukluğuna uğramaz. Doğal rengi ve uzun ömürlü kalitesiyle bahçenize, evinize, balkonunuza farklı bir şıklık katacak! Kendine has rengi, sert, yağlı ve dayanıklılığıyla çürümeye ve böceklenmeye karşı dirençlidir. Kokusu olmadığından ve haşereye karşı dirençli olmasından dolayı sağlık açısından tehdit oluşturmaz.

 İroko Ağacnın Temizlenmesi Nasıl Yapılır?

İroko ağacının temizlenmesi de bir o kadar basittir. Toz tutan alanı nemli bezle sildikten sonra kuru bezle nemini alıp güneşte kurumaya bırakabilirsiniz. Ağır kimyasallara maruz bırakmayınız! İroko ağacından olan ürünleri hiçbir boyamayınız! Boya doğal olan ahşaba zarar vererek çürütür.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.